Ultra Performance V8 Hybrid наследява W12 като кулминационно Bentley задвижване

  • Бъдещето на Bentley ще бъде водено от ново задвижване Ultra Performance Hybrid
  • Съчетава нов, невероятно мощен двигател с вътрешно горене с усъвършенствана хибридна технология
  • Безпроблемно сливане на електрически лукс с производителност на суперавтомобил
  • Повече от 750 к.с. комбинирана мощност, с електрически пробег от 50 мили (80 км).
  • Звукът на двигателя е пуснат, визуализирайки нов герой

(Крю, 8 май 2024 г.) Бъдещето на Bentley се доближава още една стъпка по-близо с обявяването, че неговият емблематичен двигател W12 ще бъде наследен от изцяло нов, фокусиран върху производителността V8 хибриден задвижващ механизъм. Произвеждайки най-високата изходна мощност, предлагана някога в Bentley, новото задвижване също ще бъде най-динамичната, най-отзивчивата и най-ефективната система в историята на Bentley, подходяща за ново поколение ежедневни суперавтомобили.

Кръстен Ultra Performance Hybrid, новото задвижване следва дългогодишната традиция на Bentley да допълва водещите в класа двигатели с вътрешно горене с технология за повишаване на производителността. Суперзареждането през 20-те години на миналия век е ранният предшественик на използването на турбокомпресор от 80-те години до наши дни. От това лято Bentley отива една крачка напред – осигурявайки още повече производителност чрез „електрозареждане“ – използвайки мощна хибридна система, за да създаде това, което ще бъде най-модерното и най-мощно задвижване в 105-годишната история на Bentley. Новата система се основава на съществуващите хибридни задвижвания на Bentley, но отива дори по-далеч в нивото на производителност и ефективност, които носи – с повече от 750 к.с. и пробег от 50 мили (80 км) само на електричество. Това представлява най-малко 91 к.с. повече от двигателя W12, предлаган по-рано в производните на Flying Spur и GT W12 Speed.

Тъй като емблематичният 6,0-литров twin turbo W12 двигател на Bentley се насочва към пенсиониране това лято, със 105 000 двигателя, произведени през последните две десетилетия, новият Ultra Performance Hybrid ще поеме мантията като водещ задвижващ механизъм на Bentley, установявайки новото семейство Bentley, които ще задвижва като най-добрите електрифицирани луксозни превозни средства в света. Докато развива по-голяма мощност от W12 и четирицифрен въртящ момент, Ultra Performance Hybrid също така ще осигури стойност на CO2 при WLTP цикъл на задвижване под 50 г/км.

Характерът на новия двигател също е визуализиран днес, с пускането на звуков клип на двигателя, който разкрива изящна комбинация от кръстосан бас с ръмжене на свободни обороти. Това представлява единия край на аудио спектъра, предлаган от задвижването; полярната противоположност на абсолютната тишина, която системата предлага в електрически режим.

Повече подробности за новия електрифициран задвижващ механизъм на Bentley, който ще задвижи следващата фаза от пътуването на Bentley’s Beyond 100 и ще изпълни обещанието всеки автомобил в гамата да бъде наличен като хибрид, ще бъдат публикувани през следващите седмици. Междувременно клиентите могат да продължат да се наслаждават на последните няколко останали екземпляра от W12 и нехибридни V8 двигатели на Bentley, достъпни чрез глобалната търговска мрежа на Bentley.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *