Идва новият Continental GT

  • Новото четвърто поколение Continental GT ще бъде представено през юни
  • Първото Bentley, което използва новото задвижване Ultra Performance Hybrid
  • 782 к.с. и 1000 Нм от нов V8 двигател и електрически мотор
  • Технология на шасито от последно поколение за изключителна динамика
  • 50 мили (80 км) пробег само на електричество
  • WLTP CO2 стойност под 50 г/км
  • Следващата стъпка в 20-годишното пътуване на континентален успех, с почти 100 000 екземпляра, ръчно изработени в Крю

(Крю, 16 май 2024 г.) Новото, четвърто поколение Continental GT ще бъде представено през юни, като първият автомобил, построен около новото задвижване Ultra Performance Hybrid на Bentley.

Осигурявайки 782 к.с. и 1000 Nm въртящ момент, комбинирани с 50 мили (80 км) пробег само на електричество и стойност на CO2 (WLTP) под 50 г/км, новият Continental GT бележи значителна стъпка напред за Bentley. Той не само ще бъде най-мощният и динамично способен автомобил Bentley в 105-годишната история на компанията, но и ще бъде най-устойчивият – като същевременно ще запази ръчно изработения лукс и изключителните материали, които са синоним на всички Bentley.

Най-новото поколение технология на шасито – включително активно задвижване на всички колела с векторизиране на въртящия момент, управление на четирите колела, електронен диференциал с ограничено приплъзване, 48V електрически активен контрол против преобръщане и нови, усъвършенствани амортисьори с двоен клапан. Нов дизайн и нов набор от технологии завършват най-новото поколение на автомобила, който е дошъл да определи модерното Bentley.

Първоначално представен през 2002 г., Continental GT постави началото на прераждането на Bentley. Автомобилът трябваше да трансформира бизнеса, като катализира десетократно увеличение на продажбите и предефинира Bentley за модерната ера. Както дизайнерското вдъхновение, така и духът на представяне на Continental GT идват от R Type Continental от 1952 г. – най-бързият четириместен автомобил в света по това време, който дефинира концепцията за луксозен Grand Tourer. Това беше крузер за дълги разстояния за пресичане на континента – оттук и името. Continental GT възприема същите три ключови дизайнерски линии – силова линия, хълбок и наклонена линия на покрива.

Въздействието на Continental GT беше драматично – в рамките на четири години годишните продажби на Bentley се покачиха от около 1000 автомобила до над 10 000. Второ поколение Continental GT беше представено в Париж през 2010 г., като поръчките се приемаха от октомври, а доставките започваха в началото на 2011 г. Второто поколение стартира с W12, но беше последвано от нова 4,0-литрова V8 опция, която беше въведена през 2012. Трето поколение последва през 2018 г., базирано на нова и специално създадена платформа и с нов двигател, ново окачване, нова електрическа архитектура, нова технология и нов дизайн на интериора и екстериора – заедно определяйки нов еталон за сегашния силно конкурентен луксозен GT сектор.

През последните 20 години Continental GT счупи рекорди за скорост и спечели шампионати и състезания за издръжливост по целия свят. В световен мащаб Continental GT е вторият най-популярен модел на Bentley (след Bentayga) и едно на всеки три продадени Bentley е Continental GT. В началото на следващата година 100 000-ният екземпляр от този вече емблематичен Grand Tourer ще бъде изработен ръчно в Bentley’s Dream Factory в Крю, Англия.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *