Защо First Edition е перфектното Bentley Bentayga?

Пакетът включва някои страхотни функции

Bentley има навика да представя нови или актуализирани модели със специални First Edition издания. Когато най-новата Bentayga пристигна преди няколко години с някои значителни подобрения, значката First Edition отново „изправи красивата си същност“. В момента наличен за 2022 Bentley Bentayga V8, пакетът First Edition по същество служи като „пакет с най-добри попадения“, за да помогне на клиентите с огромния процес на спецификация на автомобил Bentley.

Екстри за пакет First Edition:

Преглеждането на списъка с опции на Bentley може да отнеме часове. Но защо да се занимавамe? Пакетът First Edition обединява най-важните функции в една лесна за възприемане група. Тази спецификация добавя Bentley Dynamic Ride, за да противодейства на накланянето на каросерията, меки подови изтривалки, контрастни шевове на седалките, бродирани емблеми First Edition, осветени плочи на прагове на вратите, LED прожектиране за добре дошли, интериорно осветление “mood”, аудио система Naim с 20 високоговорителя с 1780 вата и специални значки за обозначаване на First Edition.

Включени са също Mulliner Driving и Touring спецификациите. Спецификацията на Mulliner е това, което бихме считали за богат пакет, добавяйки 21-инчови или 22-инчови джанти, двойни шевове с диамант, спортни педали и специални капачки за масло и гориво.

Пакетът Touring се фокусира върху технологията и безопасността с адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата, асистент за трафик, нощно виждане и проекционен Head-up дисплей. Това са всички задължителни опции за всяка Bentayga, които повечето клиенти избират така или иначе.

Стойностно предложение

Bentayga V8 започва от $187 600, а първото издание добавя $42 855. Без добавени други опции, Bentayga First Edition ще струва $230 455. За сравнение, по-спортният Bentayga S струва $219 800, а Bentayga Speed с W12 струва $254 800.

Тъй като пакетът First Edition е достъпен само за V8, купувачите ще трябва да добавят съдържанието на пакета First Edition към Bentayga S и Bentayga Speed, повишавайки значително цената. Някои от функциите включват Bentley Dynamic Ride ($5420), контрастни шевове ($2630), Mulliner Driving Specification ($9690), Touring Specification ($8640) и аудио система Naim ($8970).

Ако трябва да съберете отделните артикули в пакета, това ще доведе до $43 565, което ще доведе до $710 спестявания. Не е много, но ако все пак сте планирали да получите тези опции, първото издание има смисъл. Плюс това, няма друг начин да получите уникалните значки за First Edition. Като вземем предвид допълнителни $43 000 в Bentayga S и Bentayga Speed, V8 все още е най-достъпната опция.

От какво се отказвате?

И въпреки че харесваме това, което идва в този пакет, той ви ограничава в стандартния V8 двигател. Това обаче далеч не е изпитание за автомобила, тъй като имаме предвид, че 4,0-литровият V8 с двойно турбо на Bentayga разполага с 542 конски сили и въртящ момент от 568 lb-ft, достатъчно, за да ускори до 96 км/ч за 4,4 секунди и да достигне максимална скорост от 290 км/ч. Собствениците на First Edition не могат да изберат по-мощния Bentayga Speed, задвижван от W12,  Bentayga S от средното ниво или сравнително по-икономичния Bentayga Hybrid.

В сравнение с V8, W12 предлага много по-голям въртящ момент (664 lb-ft), което прави по-лесно изпълнението на високоскоростни маневри за преминаване. Въпреки това, V8 никога не се чувства с недостатъчна мощност. First Edition е много забавен SUV за шофиране на предела.

Ако скоростта не е толкова важна, V8 е повече от значителен и дори издава по-приятно ръмжене от W12. Но ако трябва да имате дванадесетцилиндров двигател, лесно е да се доближите до First Edition чрез избирането на различни опции, с изключение на специалните значки.

Подобни статии