Две награди за Continental GT на два ключови европейски пазара

  • Continental GT избран за най-добър автомобил с две желани награди на два основни пазара за Bentley в Европа
  • Трета поредна година Continental GT печели категорията луксозен внос клас в анкетата на списание Auto Motor und Sport
  • Continental GT печели наградата за най-добър автомобил в луксозната категория на Auto Illustrierte за първи път
  • Европейските поръчки за модели Continental GT и GTC с V8 двигател приключиха в края на 2023 г. в съответствие със стратегията Beyond100 с хибриден вариант до 2025 г.
  • Производството на емблематичния двигател W12 ще приключи през 2024 г., докато Bentley продължава своя път към превръщането си в лидер в устойчивата луксозна мобилност

(Мюнхен, 14 февруари 2024 г.) Continental GT на Bentley, определящ сектора, започна 2024 г., като спечели две значими награди като най-добър автомобил на два големи европейски пазара. Окончателният Grand Tourer е избран от читателите в Германия и Швейцария.

В Германия водещият в класа Bentley Continental GT спечели титлата „Най-добър автомобил“ на наградите Auto Motor und Sport за трета поредна година. Повече от 92 000 читатели взеха участие в 48-ата годишна анкета, избирайки от рекордните 455 автомобила в 13 категории. Въпреки силната конкуренция, категоричният Grand Tourer на Bentley беше избран за победител в престижната категория луксозен внос.

В Швейцария Continental GT получи титлата „Най-добър автомобил“ в луксозния клас, избрана от читателите на Auto Illustrierte за първи път. Читателите определиха класацията, като избираха измежду 422 автомобила в 13 категории.

Изящно изработеният Continental GT създаде модерния, луксозен сегмент Grand Tourer, когато беше пуснат за първи път през 2003 г. Сега в своето трето поколение, Continental GT предлага уникална комбинация от несравнима способност за гран турър изживяване и фокусирани върху водача технологии, функции, които отново впечатлиха читателите.

Тези награди са подходящ финал за последните модели Continental GT с двигател с вътрешно горене, предлагани в Европа. Миналия ноември Bentley Motors обяви, че квотите за поръчки за V8 версии на Continental GT и GTC са затворени в европейския регион, въпреки че остават налични на други пазари. Този ход е в съответствие с новаторската стратегия на компанията Beyond100, според която всеки модел на Bentley ще се предлага с опция за хибриден вариант до 2025 г. Производството на емблематичния двигател W12 на Bentley също ще приключи през 2024 г., като повече от 100 000 бройки ще бъдат произведени на ръка в Крю .

Балаш Руз, регионален директор на Bentley Motors Europe, каза:

„За нас е изключителна чест да спечелим наградата Auto Motor und Sport за трета поредна година и за първи път награда с Auto Illustrierte. Особено приятно е, като се има предвид, че Continental GT беше избран за „Най-добър автомобил“ в изключително конкурентен подбор от самите читатели на списанието. Това е голямо признание за цялата работа, извършена от различните екипи в Крю за Continental GT, особено популярен като Grand Tourer в Европа.“

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *