Иновативният въртящ се дисплей на Bentley печели категорията табло на годината на автомобилните награди

  • Инженерната технология на Bentley, избрана от журито на Френските автомобилни награди, награждаваща специалните характеристики на въртящия се дисплей
  • Патент за уникален механизъм, проектиран от Bentley, за да се справи с толеранс +/-0,3 мм
  • Инфотейнмънт екран, класически аналогов и елегантен фурнир с натискане на бутон
  • Високо ниво на прецизност и специален електронен контролен блок, необходими за осигуряване на ротационна система
  • Наградата идва в специален момент от историята на Bentley Motors, 20-годишнината на създателя на автомобилния сегмент Bentley Continental GT

(Мюнхен, 15 декември 2023 г.) Въртящият се дисплей на Bentley, разработен за Flying Spur и Continental GT, спечели наградата Табло на годината в шестото издание на Автомобилните награди, което се проведе в престижния Автомобилен клуб на Франция, площад Конкорд в Париж. От пускането на пазара на Bentley Rotating Display (BRD), това се превърна в една от най-популярните опции с приблизително 70% от клиентите, които избират своят мечтан автомобил с иновативната система.

Докато разработваха системите, дизайнерите и инженерите съсредоточиха вниманието си, за да гарантират, че съчетават философията на марката за ненадминато майсторство с най-новата технология с натискането на един бутон.

Екипът инвестира повече от три години, за да разработи системата, която се състои от 153 отделни компонента за формиране на тристранен въртящ се дисплей. Патентът на този механизъм включва подравняване на всеки изглед до +/-0,3 mm толеранс.

Журито на Automobile Awards, което се състои от група от 20 експертни съдии, които са професионалисти, журналисти и партньори от автомобилната и неавтомобилната индустрия, оцениха централната част, която предоставя на клиентите възможността да избират между основния 12,3” инфоразвлекателен сензорен екран и набор от три аналогови измервателни уреда, състоящи се от външна температура, компас и хронометър.

За да се осигури механизмът на въртене, като същевременно се поддържат изключително малки луфтове (по-малко от 0,5 mm за всяка от страните), са необходими три отделни, но свързани движения. Първото движение прибира уреда към арматурното табло, за да осигури свободно място за втория етап – въртене – преди моторите на уреда да се задвижат напред и обратно в позиция. За да се постигне това ниво на прецизност, специален механизъм се състои от 40 движещи се компонента, включително персонализирани ротационни и линейни задвижващи модули на скоростната кутия, съчетани с високопрецизни двигатели, управлявани от специален електронен контролен блок (ECU).

Това е специална година за Bentley Motors и получаването на тази награда съвпада с рождения ден на Continental GT, който също така отбелязва 20-ата годишнина на 6,0-литровия twin-turbo W12 двигател на Bentley, който физически и метафорично задвижва успеха на Bentley в продължение на две десетилетия. С края на производството на двигателя, планиран за април 2024 г., остават само четири месеца от сглобяването на W12, преди тази емблематична задвижваща система да направи път за електрифицираното бъдеще на Bentley.

Балаш Руз, регионален директор на Bentley Motors Europe, коментира:

„Щастливи сме да получим тази специална награда, подчертаваща страхотна функция, налична в нашия окончателен Grand Tourer, Continental GT, и най-добрия луксозен Grand Tourer с четири врати в света, Flying Spur. Тази награда е голямо признание за зашеметяващата новаторска работа, извършена от нашите инженери, дизайнери и занаятчии в Крю. Той е проектиран с високо ниво на прецизност, в комбинация с майсторството и технологията, които са високо оценени от клиентите и са уникални за Bentley Motors.”

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *