Bentley създаде лимитирана серия ръкавици за шофиране, за да отбележи 20 години Continental GT

  • Ултра-лимитирана серия ръкавица за шофиране, за да отбележи 20 години от Continental GT, автомобилът, който определи модерната ера на Bentley Motors
  • Ще бъдат направени само ограничени бройки ръкавици – ексклузивен проект между Bentley Motors и Forestalgia, базирано в Лондон дизайнерско студио, основано от Emmanuel Lawal, което черпи вдъхновение от „миналото и бъдещето“.
  • Дизайн, вдъхновен от Continental GT – всяка ръкавица е „ръчно изработено произведение на изкуството“, преосмислено в Обединеното кралство с помощта на излишъка от кожи и рециклирани материали от емблематичната фабрика Bentley Motors в Крю.

(Крю, 24 октомври 2023 г.) За да отпразнува 20 години от Continental GT, Bentley Motors си сътрудничи с лондонското дизайнерско студио Forestaliga, за да създаде ултра-лимитирана серия ръкавици за шофиране, вдъхновена от майсторството и дизайна на най-добрия голям туристически автомобил, използвайки собствения си излишък кожи.

Проектирани от Emmanuel Lawal, глобален творец и основател на студио Forestalgia, ръкавиците съчетават архивния дизайн със съвременната мода. Lawal работи заедно със студиото за продуктов инженеринг Areté, за да вдъхне живот на богатата история на GT.

Майсторската изработка на дизайна на ръкавиците на Forestalgia отразява същността на Bentley GT и включва двуцветна палитра от Black Crystal и Racing Green, която препраща към опционалния интериор на Bentley GT. Всяка ръкавица се отличава с логото на Bentley и Forestalgia, двойно зашити подсилени защитни панели, ръчно навити кожени ръбове и различни ергономични перфорации. Всичко се материализира с изящно покритие, решаващо за Bentley Continental GT – точно както винаги е било.

Кожата, която обвива волана на Bentley GT, не може да бъде правилно зашита на място с машина. Занаятчиите на Bentley в Крю маркират кожата с обикновена кухненска вилица, преди да пристъпят към шиене, което води до перфектно поставени маркери. Тази техника беше приета и за всяка ръкавица за шофиране Forestalgia, чиято направа на ръка отнема над 4 седмици.

Сега ръкавиците ще бъдат изложени в дома на Bentley Motors и подарени като колекционерски артикул.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *