Bentley Blower Jnr започна тестове за издръжливост с коледна мисия

  • Bentley Blower Jnr измина 5000 мили тестове за издръжливост на три континента
  • Обширната тестова програма включва управление, реален пробег и тестване на предпазните колани за постигане на типово одобрение на ЕС L7e за легализиране на движение по пътищата
  • Bentley Blower Jnr се състои от над 700 отделни части
  • Шест Bentley Blower Jnr преминават както през тест за издръжливост, така и през различни дейности с клиенти, преди да започне производството през 2024 г.
  • Тестова кола е изпратена до Швейцария, за да вземе коледната елха

(Крю, 15 декември 2023 г.) Вдъхновен от Team Car No. 2, най-известното, ценно и емблематично Bentley в света, Bentley Blower Jnr е сътрудничество между The Little Car Company и Bentley Heritage Collection. Изработен на ръка по изключителни стандарти за качество и украсен с красиви детайли, всички вдъхновени от оригиналния Blower. За да спечели доверие както в инженерството, така и в дизайна на Bentley Blower Jnr, The Little Car Company стартира програма за издръжливост, надхвърляща 5000 мили на три различни континента. Мисията започна със сезонен обрат – събиране на коледна елха от снежната природа на Швейцария за съвместното коледно парти.

Програмата за издръжливост ще включва шофиране в реални условия и използване на различни полигони преди началото на производството през 2024 г. Възстановяването на 85 процента от 1929 г. 4½-литров компресор Bentley ще бъде подложено на обширни тестове, включително предпазни колани, гарантиращи законността на пътя за EU L7e Типово одобрение.

Bentley Blower Jnr е изграден около 48V електрическо задвижване с двигател от 15 kW (20 к.с.), което означава максимална скорост от 72 км/ч в Обединеното кралство и ЕС (40 км/ч в САЩ, определено от законодателството) и очакван пробег от около 65 мили, с тандемни места за двама възрастни.

Изработен изцяло на ръка, от автентични материали, съответстващи на оригинала, Bentley Blower Jnr се състои от над 700 части. Каросерията е изградена в две секции и докато структурата на задната част на каросерията е създадена от въглеродни влакна, вместо рамката, която бива използвана за класически автомобили. Тя е покрита с импрегниран плат, точно както оригинала. Предният капак, с неговите множество охлаждащи решетки, е ръчно изработен от алуминий, използвайки традиционни техники и закопчан с красиви кожени каишки.

Bentley Blower Jnr включва шаси с автентични спецификации, използващо листови пружини и намалени фрикционни амортисьори с правилна периодичност. Спирачки Brembo отпред и барабани отзад осигуряват цялата необходима спирачна сила. Електрическият мотор е монтиран напречно на задната ос, докато батериите и задвижващата електроника са разположени в пода на автомобила.

Съживяването на легендарния автомобил от периода на 30-те години на миналия век в съвременните времена е изправено пред определени предизвикателства, по-специално осветлението, безопасността на пътниците и намаляването на несъобразените ръбове. Сега обаче има пет „експериментални“ Bentley Blower Jnr, които подлежат на изпитателни дейности в световен мащаб за издръжливост и активиране на продажбите, със специална почит в процеса на създаване.

След като видяхме, че каналите в социалните медии се изпълват с изображения на суперавтомобили, носещи коледни елхи, Bentley и The Little Car Company се възползваха от възможността да организират своите празнични тържества. Bentley Blower Jnr се оказа перфектният автомобил за лесно транспортиране на елха преди коледното парти в офиса.

Екипът на Bentley България пожелава на всички наши приятели Весела Коледа и релаксираща и спокойна почивка. Очакваме с нетърпение да видим първото производство на Bentley Blower Jnr през 2024 г.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *